Inleiding

 

Psycho-energetische therapie is een op harmonie gerichte en helende therapie die je begeleidt bij het vinden van een zo hoog mogelijke kwaliteit van je leven, passend bij jouw beperkingen en mogelijkheden. Het doel van de therapie is om je innerlijke kracht te stimuleren en te activeren.

De behandelingen zijn gericht op het in balans brengen op energetisch, psychisch, sociaal-emotioneel of spiritueel niveau. Het hervinden van de balans op één van deze niveaus werkt uiteindelijk positief door op de andere vlakken en daarmee op jouw algemeen lichamelijk en geestelijk wel-zijn.

De therapie geeft inzicht in je eigen emoties en helpt je zo goed mogelijk om te gaan met jezelf, je – privé – en je werkrelaties. Het leert je gevoelens beter te herkennen, accepteren, doorgronden en benoemen om ze vervolgens te kunnen loslaten. Het biedt je ook, om vanuit het hier-en-nu te werken aan de onderliggende patronen, die jouw (lichamelijke) klachten veroorzaken. Inzicht krijgen in deze patronen en ermee aan de slag gaan om ze te veranderen, zorgt ervoor dat je klachten niet zo snel meer terugkomen of zelfs verdwijnen. De oplossing hoe je deze patronen kunt doorbreken en veranderen, ligt besloten in jezelf. Want elk mens heeft deze innerlijke wijsheid in zich. Net zoals elk mens de natuurlijke neiging heeft om het eigen organisme te herstellen, het zgn. zelfgenezend vermogen van de mens.

 

Psycho-energetische therapie helpt je beter om te gaan bij vragen over o.a.:

• Leven met een levensbedreigende - of chronische ziekte;

• Leven met onverwerkte trauma's, depressie of (aanhoudende)stress, vermoeidheid of spanning;

• Levensloopgebeurtenissen of zingeving;

• Verlies- of rouwverwerking.

 

De grote hoeveelheid én het tempo van (informatie)prikkels waaraan wij tegenwoordig in deze hectische tijd blootstaan, heeft invloed op ons lichamelijk en geestelijk leven. Met deze therapie krijg je weer grip op je leven door inzicht te krijgen op je eigen gevoelens, doen en laten. Het helpt je zo goed mogelijk om te gaan met jezelf en anderen én je te beschermen tegen invloeden die niet goed zijn voor jou. Het geeft je ook innerlijke kracht, die helend kan werken op de psyche waardoor je innerlijk weer in balans komt, je energieker voelt en je beter kan omgaan met pijn, verdriet, angst of onzekerheid.

In mijn praktijk maak ik gebruik van de volgende interventies: gesprekstherapie, NLP, geleide visualisatie, levenslijntechniek, voice dialogue, focussen, EMDR, regressietherapie, magnetiseren/healing, energetische- en ademhalingsoefeningen en Bachbloesemremedies. Veelal pas ik diverse bovengenoemde technieken geïntegreerd toe in de massagebehandelingen. Dit is afhankelijk van de hulpvraag en de aard van de behandelingen.