Ontspanningsmassage

 

Deze vorm van massage is een uitstekend middel om te onthaasten en om de dagelijkse hectiek ver achter je te laten. Het is een goede manier om meer aandacht aan het lichaam te geven, gedachten los te laten, totaal te ontspannen en bewust te worden waar spanningen zich hebben opgebouwd.

Ontspanningsmassage onderscheidt zich van andere vormen van massage  door de combinatie van Chinese acupressuur (= drukpuntmasssage)  en  westerse massagetechnieken. Het bijzondere karakter van ontspannings- massage is de afwisseling in tempo. Er wordt wisselend gebruik gemaakt van effleurages (= langzame strijkingen), lichte knedingen, vibraties en  drukpuntmassage.

Acupressuur verbindt de reflexen tussen de drukpunten  onder de huid en de organen waarmee het in verbinding staat. Het versnelt de bloedstroom in de aderen, stimuleert de hormonale klieren en het lymfesysteem en het stimuleert de afvoer van  afvalstoffen uit het spierstelsel en andere organen. Bij deze massage wordt gebruikgemaakt van etherische oliën die op natuurlijke basis zijn vervaardigd. Door gebruik te maken van oliën worden de effecten van ontspanningsmassage versterkt. Zo wordt de warmteverdeling die door massage wordt bereikt beter ondersteund en vastgehouden.

 

 

Indicaties en effecten

Ontspanningsmassage werkt stressreducerend, leidt tot een regelmatiger en diepere ademhaling en wordt toegepast bij gespannen spieren, vermoeidheidsklachten en diverse spanningsklachten zoals buikpijn, spanningshoofdpijn en eenzijdige of gebrekkige lichaamsbelasting. Ontspanningsmassage is een weldaad voor het lichaam en levert eveneens geestelijke ontspanning op. Na de behandeling voelt men zich vaak op een prettige manier loom en ontspannen.