Metamorfosemassage

 

In de jaren 50 ontwikkelde Robert St. john (1914-1996) zoals hij het noemde, de prenataaltherapie vanuit de voetreflexologie. Hij werkte dit later verder uit tot de metamorfosemassage.  Bij een metamorfose massage gaat de behandelaar met zachte aanrakingen langs de benige lijn aan de binnenkant van de voet, van de bovenste hoek van de nagel van de grote teen tot aan de bovenkant van het hielbeen en weer terug. Ook aan de lijn die over de wreef loopt, wordt aandacht besteed. Op de handen wordt dezelfde behandeling toegepast. De prenatale lijn op het hoofd loopt vanaf het ‘kuiltje midden op het hoofd (fontanel) tot aan het ‘kuiltje’ in de nek. Ook wordt aandacht besteed aan de onderrand van de schedel en aan de benige rand achter het oor tot boven de oorschelp.

 

Indicaties en effecten

Matamorfosemassage is geschikt voor iedereen die graag de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren. Het wordt toegepast als hulpmiddel voor bewustwording en groei op energetisch en spiritueel vlak,  ter ondersteuning van andere behandelingen en in de palliatieve zorg.

Het is juist de eenvoud en de mystieke energetische kracht die uitgaat van deze behandeling waardoor cliënten zich diep  kunnen ontspannen en daardoor open staan voor  een metamorfose. Dit kan nogal wat teweeg brengen, wanneer oude patronen losgelaten worden en  nieuwe  inzichten aanleiding geven om soms  radicale stappen in het leven te nemen.