Magnetiseren

 

Magnetiseren werd al duizenden jaren geleden beoefend. Voor het eerst werd daar melding van gemaakt circa 1000 voor Christus.

De grondlegger van de hedendaagse westerse vorm is de Oostenrijkse arts dr. Anton Mesmer

(1734-1815) geweest. Zijn bevindingen zijn in de volgende ideeën verwoord:

 

•  Er bestaat overal in het universum een zeer fijne, alles verbindende doordringende kracht,

   een materie van onvergelijkbare fijnheid. Mesmer noemde deze stof “fluïdum”;

•  Ieder mens, dier en plant, kortom alles wat leeft, heeft zo’n energieveld om zich heen

   (tegenwoordig beter bekend als ‘aura’);

•  Ziekte is het gevolg van een onevenwichtige verdeling van deze energiekracht in het

   lichaam van het organisme;

•  De ‘genezer’ kan de ziekte genezen door kosmische kracht aan te trekken en deze aan de

   zieke te geven door bijvoorbeeld magnetiseren.

Magnetiseren is dus door middel van de handen een polariteitsenergie overbrengen op de persoon waarbij deze energie verstoord is.  Het magnetiseren is geheel gericht om deze energetische blokkades bij de persoon op te ruimen en om de eigen energiestroom die de natuurlijke neiging heeft om zichzelf te genezen, te stimuleren. Het doel  van een healing is daarom om de balans tussen lichaam, geest en ziel te herstellen. Tijdens de behandeling wordt de energietoevoer in het lichaam hersteld, door middel van het opladen van de chakra’s (= energiecentra van het lichaam) en de aura. Tijdens de behandeling kan de persoon de kleding aanhouden. Er vindt geen directe aanraking van het lichaam plaats. Soms wordt de behandeling ondersteund met een zachte aanraking of zachte vorm van massage. Hiervoor wordt eerst toestemming van de persoon gevraagd

 

 

Indicaties en effecten

Magnetiseren wordt toegepast om energetische blokkades op te sporen, op te heffen en om trauma's te verwerken. Vaak zijn energetische blokkades het gevolg van onverwerkte traumatische ervaringen of problemen en gevoelens die onopgelost zijn. Als dit langdurig standhoudt, gaan ze 'vastzitten' in het lichaam. Dit kan zich gaan uiten in lichamelijke – of psychische klachten. Voor een goed resultaat zullen er vaak meerdere behandelingen nodig zijn. Het aantal healings verschilt echter per persoon. Dit is afhankelijk van de (chronische) klacht, pijn of soort trauma. Na de behandeling voelt men zich over het algemeen ontspannen en zowel lichamelijk als geestelijk uitgerust.