Holistic Pulsing

 

Holistic Pulsing is een zachte behandelwijze, waarbij het lichaam op een ritmisch, natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Het lichaam wordt gepulst in een op de persoon afgestemd ritme. Kleine en grotere pulsen stromen als golven door het hele lichaam. De pulsen kunnen gecombineerd worden met wiegende, rollende en strekkende bewegingen.  Door de ritmische bewegingen komt het lichaam al snel tot rust. Mede door de zachtheid en het respecteren van de grenzen ontstaat er een veilige sfeer. De noodzaak om weerstand te bieden wordt minder. Je wordt uitgenodigd om op steeds dieper niveau spanningen los te laten. Zo ontstaat er ruimte om te gaan luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft. De pulsing zet alle spieren, gewrichten en cellen, van buiten naar dieper gelegen niveaus in beweging .  Het ontspant, maakt het lichaam losser en helpt ook bij het loslaten, laat je energie weer helemaal doorstromen.

Holistic pulsing is een zachte manier om het zelfbewustzijn te vergroten, meer contact te krijgen met je lichaam en om te ontdekken waar spanningen en blokkades zitten, waar je vastzit of vast houd, wat je onder controle wilt houden.

 

 

Indicaties en effecten

Holistic Pulsing is ondersteunend bij vermoeidheid, stress- en spanningsklachten zoals hoofdpijn, rugpijn, bij het herstel na een operatie, ziekte of verwerking van een (traumatische) gebeurtenis. Holistic Pulsing is een op zichzelf staande behandelmethode, maar kan ook gecombineerd worden met andere therapiebehandelingen zoals bijv. bij de ontspanningsmassage.