Chinflex voetmassage

 

Chinflex® is een massage die gebaseerd is op de oude originele voetmassageprincipes. De Chinezen passen voetmassages al bijna 400 jaar toe, met zeer goede resultaten.

Hun kennis op dit terrein is dan ook zeer groot. Voetmassage is volledig geïntegreerd in de Chinese cultuur. Ze gebruiken deze om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, hun gezondheid te behouden of om klachten te verminderen of te verhelpen.

 

Het grote succes van Chinflex-massage ontstaat doordat in één massage twee systemen tot één geheel worden gecombineerd.

 

1. De zones op de voeten worden gemasseerd. Het hele lichaam (alle organen, spieren en weefsels) is weerspiegeld in de voeten. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in de daarmee corresponderende organen. Hierdoor kunnen deze beter gaan functioneren.

 

2. Ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien.

 

 

 

 

De combinatie van deze twee systemen maakt deze massage bijzonder effectief. Bovendien heeft het  een prettige en ontspannende werking. Daarbij heeft de klant de mogelijkheid te kiezen voor een voetenbad voor aanvang van de massage. Dit voetenbad zet het ontgiften in gang en brengt de bloeddoorstroming op gang.

 

Indicaties en effecten

Voetreflexzonetherapie kan uitkomst bieden voor jonge en oudere mensen bij zowel emotionele als lichamelijke klachten waaronder hoofdpijn, obstipatie of chronische

aandoeningen. Het kan ook alleen als ontspannende massage worden gebruikt. Tijdens de ontspannende Chinflex-massage komen lichaam en geest volledig tot rust en wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd. Na afloop voelt men zich lekker ontspannen, fit en vitaal.