Bach bloesem remedies

 

Deze natuurgeneeswijze werd in de 20ste eeuw in de jaren dertig door een Engelse arts, Dr. E. Bach, ontdekt. De laatste jaren van zijn leven heeft hij besteed aan het zoeken van bloesems die de levenskracht van degene de ziek waren weer terug kon brengen, zodat ze zelf instaat waren om bijvoorbeeld de angst of twijfel te overwinnen. Dr. E. Bach bezat een grote gevoeligheid van zowel geest als lichaam. Zodra hij zijn hand boven een bloem hield, kon hij de werking van die speciale bloem direct in zichzelf waarnemen. Vaak had hij zelf last van negatieve gemoedsstemmingen voordat hij een specifieke bloem vond. Zodra hij echter de juiste bloem gevonden had, verdween deze stemming. Hiervoor kwam in de plaats inzicht hoe dit alles was ontstaan. Zo kon hij aan zijn herstel beginnen, doordat hij zijn rust en evenwicht hervond.

 

De 38 Bach bloesem remedies zijn één van de meest verfijnde vormen van natuur-geneeswijzen. Ze werken direct op de geest in en brengen op deze manier harmonie en evenwicht van de persoonlijkheid tot stand. De remedies die in deze therapie worden gebruikt zijn allen bereid uit de bloesems van wilde planten, bomen of struiken. Ze zijn niet schadelijk of gewoontevormend en zijn bij iedere andere therapie te gebruiken. Het zijn geen medicijnen, homeopatische- of chemische middelen, maar ze werken als katalysatoren, die ons helpen onze gezondheid te herstellen, door het verkrijgen van inzicht in onze eigen menselijke geest.

 

 

Indicaties en effecten

De bloesem remedies worden niet direct voorgeschreven voor lichamelijke klachten, maar voor gemoedsgesteldheden die uit evenwicht zijn geraakt. Zo zal bijvoorbeeld een voortdurende angst of onzekerheid de levenskracht en vitaliteit van de persoon aantasten en een goed verloop van een massagetherapie in de weg staan. Door nu het evenwicht in de geest te herstellen, kan ook de eenheid van lichaam en geest hersteld worden. De bloesem remedies beïnvloeden hiermee op een positieve en subtiele wijze een sneller  herstel en opbouw tijdens de massagebehandelingen of psycho-energetische therapie.